top of page

Заборона російської музики в медіа та громадських місцях


19 червня Верховна Рада України схвалила закон, який забороняє трансляцію російської музики в українських медіа та громадському просторі.


«За» проголосувало 303 народних депутати. Надалі законопроєкт №7273-Д має бути підписаний головою ВРУ Русланом Стефанчуком та президентом України Володимиром Зеленським.


У законопроєкті йдеться про заборону на території України публічного виконання, публічного показу, публічної демонстрації, публічного сповіщення фонограм, відеограм та музичних кліпів співаків і співачок, які після 1991 року є або були громадянами країни-агресора.


Заборона не стосуватиметься російських артистів, які входять до переліку музичних виконавців, які засуджують російську агресію проти України. Законопроєктом передбачено, що «білим списком» опікуватиметься РНБО. Він буде публічним й оновлюватиметься.


Щоб потрапити в цей перелік, артист, його законний представник, організатор заходу або правовласник музики, який має право надавати дозвіл на її використання в Україні, має подати заяву до СБУ.

bottom of page