top of page

Перехід на літній час 2024 року


Перехід на літній час 2024 року
Перехід на літній час 2024 року | Джерела: tsn.ua, Unsplash

Перехід на літній час 2024 року відбудеться в ніч проти 31 березня о 03:00 годині. Стрілки годинника треба перевести на одну годину вперед (тобто з 03:00 на 04:00). Таким чином, ми спатимемо тієї ночі на цілу годину менше.


Ви можете не хвилюватися про смартфони, сучасні мобільні телефони, ноутбуки, планшети, персональні комп'ютери та навіть електронні книжки, які використовують Мережу: майже всі годинники на сучасних пристроях переходять на літній (або зимовий) час автоматично. Це можливо завдяки тому, що виробники встановлюють автоматичну синхронізацію часу за заводськими налаштуваннями. Тобто якщо пристрій підключений до Мережі, він самостійно синхронізується із серверами точного часу.


А ось звичайні годинники, будильники, механічні прилади доведеться переводити вручну. Щоб не забути це зробити, варто залишити собі нагадування. Наприклад, встановити на смартфоні будильник чи прикріпити нагадування на холодильник.


Слухачі головного каналу SUN FM в ніч проти 31 березня не почують оголошення "04:00 година ранку", оскільки на цей момент в Україні наступить 05:00 ранку.

bottom of page